x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O echipă de cercetători susţine că a descoperit un OZN pe fundul Mării Baltice

O echipă de cercetători susţine că a descoperit un OZN pe fundul Mării Baltice

02 Aug 2011   •   12:05
O echipă de cercetători susţine că a descoperit un OZN pe fundul Mării Baltice

O descoperire pe fundul Golfului Bothnia, de la Marea Baltica, este ultima dovada adusa in sprijinul teoriei ca Pamantul a fost vizitat de extraterestri. O echipa de cercetatori pretinde ca un contur neclar descoperit pe fundul marii este o farfurie zburatoare care a ajuns la o adancime de circa 100 de metri, intre Suedia si Finlanda.

Acestia spun ca au fost uimiti cand au descoperit ca scanarile realizate de un sonar care cauta o epava veche de un secol indica prezenta unei forme circulare. Exploratorii sustin ca solul din jurul navei este brazdat, ceea ce ar explica, in opinia lor, faptul ca asa-zisa farfurie zburatoare s-a deplasat.

Seful echipei de cercetatori, Peter Lindberg, a mai sugerat si faptul ca o alta explicatie ar fi ca forma ar putea indica "un nou Stonehenge", ansamblu format din patru cercuri concentrice construite din pietre, cu peste 4.000 de ani in urma.

Intre timp, descoperirea a alimentat un val de speculatii din partea bloggerilor si a ufologilor, scrie Daily Mail, citat de Agerpres. Unii dintre ei au sugerat ca forma descoperita seamana cu nava Millennium Falcon din seria Star Wars, iar ziarele din Suedia au acoperit pe larg subiectul pe prima pagina, intrebandu-se daca a fost descoperit primul semn de viata extraterestra.

Forma a fost descoperita pe fundul Golfului Bothnia in timpul cautarii unei nave scufundate, despre care se crede ca ar contine mai multe sticle cu sampanie.

Lindberg sustine ca forma are diametrul de circa 20 de metri si este clar vizibila pe fundul marii. "Vezi o multime de chestii ciudate in meseria asta, dar in cei 18 ani de cand o practic nu am mai vazut asa ceva. Forma este complet rotunda", a dat asigurari Lindberg, care a adaugat ca brazdele de pe solul din jurul formei circulare ar arata unde a aterizat initial nava si faptul ca apoi a derapat.

Cu toate acestea, cercetatorul sustine ca el si echipa sa nu au bani sau resurse pentru a efectua investigatii suplimentare. Pentru ca, noteaza Daily Mail, daca se dovedeste a fi un OZN descoperirea va fi nepretuita, iar daca se va dovedi a fi doar o forma circulara naturala ea nu va valora nimic.

×