x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O femeie care a murit într-un spital din Belgia era infectată cu tulpinile Alpha şi Beta

O femeie care a murit într-un spital din Belgia era infectată cu tulpinile Alpha şi Beta

11 Iul 2021   •   19:30
O femeie care a murit într-un spital din Belgia era infectată cu tulpinile Alpha şi Beta

O femeie din Belgia, în vârstă de 90 de ani, a murit după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Analizele au arătat că femeia era infectată simultan cu variantele de coronavirus Alpha şi Beta.

Femeia nu era vaccinată. Ea a fost internată în martie la spitalul OLV din oraşul Aalst şi a fost testată pozitiv pentru COVID-19 în aceeaşi zi. Inițial, starea pacientei a fost bună, dar apoi s-a deteriorat rapid şi a murit cinci zile mai târziu, relatează The Guardian.

„Ambele variante circulau în Belgia la acea vreme, deci este probabil ca doamna să fi fost contactat tulpinile de la două persoane diferite”, a declarat biologul molecular Anne Vankeerberghen de la spitalul OLV care a condus cercetarea.

Vankeerberghen a mai spus că este dificil să se spună dacă co-infecţia a jucat un rol în deteriorarea rapidă a stării de sănătate a pacientului.

Cercetarea, care nu a fost încă publicată, a fost prezentată la un congres european privind microbiologia şi bolile infecţioase. În timp ce Vankeerberghen a spus că nu au existat „alte cazuri publicate” de co-infecţii, ea a adăugat că „fenomenul este probabil subestimat”.

În ianuarie, oamenii de ştiinţă din Brazilia au raportat că două persoane au fost simultan infectate cu două tulpini diferite de coronavirus, dar studiul nu a fost încă publicat într-o revistă ştiinţifică.

Cazul din Belgia subliniază necesitatea mai multor studii pentru a determina dacă infecţia cu mai multe variante de coronavirus afectează parcursul clinic al unui pacient şi dacă acest lucru compromite în vreun fel eficacitatea vaccinării, spun specialiştii.

Mediafax

×