x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fetiţă a scăpat din fălcile unui aligator datorită unui sfat învăţat într-un parc de atracţii

O fetiţă a scăpat din fălcile unui aligator datorită unui sfat învăţat într-un parc de atracţii

08 Mai 2017   •   22:00
O fetiţă a scăpat din fălcile unui aligator datorită unui sfat învăţat într-un parc de atracţii

 Un aligator de doi metri şi jumătate lungime a prins de picior o fetiţă pe malul unui lac din Florida, însă copila a reuşit să scape cu răni minore, datorită unui truc învăţat într-un parc de distracţii, relatează luni EFE citând mass-media locale. 

Fetiţa, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, ţinea picioarele în apă într-o zonă puţin adâncă a lacului din parcul Moss, în apropiere de Orlando (centrul Floridei), când aligatorul a atacat-o. 

Potrivit postului local de televiziune WFTV, fetiţa a povestit că i-a dat o lovitură aligatorului în fosa nazală, lucru pe care l-a învăţat când a vizitat parcul de atracţii Gatorland şi a putut astfel să-şi elibereze piciorul din fălcile reptilei. 

Fetiţa este deja acasă şi se recuperează după câteva leziuni uşoare la gleznă şi călcâi, după ce a stat câteva zile la spital unde iau fost aplicare câteva puncte de sutură, în timp ce aligatorul a fost prins şi sacrificat. 

Timp de două săptămâni accesul la apele şi lagunele parcului Moss, unde multe persoane se scaldă şi înoată mai ales în weekenduri, a fost interzis până la realizarea unei anchete asupra celor întâmplate. 

Potrivit Comisiei de conservare a faunei din Florida, din 1948 au fost muşcate de aligatori 338 de persoane din acest stat, iar 24 au murit în urma acestor atacuri. 

Cazul cel mai dramatic este cel al unui băieţel de 2 ani care, în faţa părinţilor săi, a fost tras de pe mal în apele unei lagune artificiale dintr-un centru turistic din Orlando iar corpul său neînsufleţit a fost recuperat cu ajutorul scafandrilor, incident produs în 2016. 

Populaţia de aligatori din Florida se menţine stabilă cu 1,3 milioane de exemplare.AGERPRES

×