x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O fostă amantă a regelui Juan Carlos, interogată de justiţie, după ce a spus că acesta a primit un „comision” de la saudiţi

O fostă amantă a regelui Juan Carlos, interogată de justiţie, după ce a spus că acesta a primit un „comision” de la saudiţi

12 Sep 2019   •   22:30
O fostă amantă a regelui Juan Carlos, interogată de justiţie, după ce a spus că acesta a primit un „comision” de la saudiţi
Sursa foto: observator.tv

Procurori spanioli au interogat joi, la Londra, o fostă amantă nemţoaică a regelui Juan Carlos, care a afirmat anterior că fostul suveran spaniol a încasat un comision pentru un contract în Arabia Saudită, scrie AFP.

Presa spaniolă a publicat în iulie 2018 înregistrări în care Corinna zu Sayn-Wittgenstein susţinea că Juan Carlos a încasat un comision pentru ca unor societăţi spaniole să li se atribuie contractul pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina, în anul 2011.

Aceste înregistrări au fost efectuate de controversatul comisar Villarejo, aflat în prezent în închisoare, cel care a înregistrat pe ascuns numeroşi politicieni şi oameni de afaceri spanioli.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, la rândul ei implicată în afaceri, a fost interogată de procurorii spanioli anti-corupţie în calitate de martor, la Londra, unde-şi are reşedinţa.

Parchetul spaniol a iniţiat la sfârşitul anului trecut o anchetă pentru a determina dacă există suficiente elemente în vederea depunerii o plângere pentru corupţie în acest caz.

Regele Juan Carlos, care la momentul faptelor era şef al statului şi beneficia astfel de imunitate, a abdicat în anul 2014 în favoarea fiului său Felipe al VI-lea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: juan carlos arabia saudita comision