x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O mie de turiști sechestrați într-un hotel din Tenerife din cauza epidemiei de coronavirus

O mie de turiști sechestrați într-un hotel din Tenerife din cauza epidemiei de coronavirus

25 Feb 2020   •   14:06
O mie de turiști sechestrați într-un hotel din Tenerife din cauza epidemiei de coronavirus
Sursa foto: pixabay.com

Un hotel din Tenerife, în care sunt cazați mai ales cetățeni britanici, a intrat în carantină după ce a fost depistat un caz de coronavirus. Oficialii hotelului H10 Costa Adeje Palace neagă însă faptul că ar exista vreo interdicție în acest sens, dar turișii spun că nu au voie să plece din camere, potrivit metro.co.uk.

Cele aproximativ o mie de persoane cazate au primit rapoarte din partea poliției prin care au fost înștiințate că nu li se permite să iasă din clădire. 

Bolnavul este un medic italian din regiunea Lombardiei, unde au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, care se află aici împreună cu soția sa. Acesta se simte rău de câteva zile și a mers la o clinică privată înainte de a fi transferat într-un loc izolat. Rezultatele testelor sale vor fi trimise la Madrid pentru a doua analiză, potrivit protocolului acestei țări, după cum au declarat autoritățile medicale din Insulele Canare. 

„Protocolul pentru coronavirus a fost activat pentru un turist italian aflat în sudul  Insulei Tenerife. Rezultatul primului test este pozitiv. Mâine vor avea loc noi teste la Madrid. Pacientul se află în carantină. ”, a declarat Angel Victor Torres, președintele Insulelor Canare.  

Medicul este a treia persoană infectată din Spania, după ce un britanic din Mallorca s-a îmbolnăvit pe 9 februarie și un german din La Gomera a fost depistat cu coronavirus pe 1 februarie. 

O linie telefonică a fost creată pe insulă pentru a răspunde întrebărilor adresate de turiști.

Mai multe persoane aflate pe insulă au fost împiedicate să plece acasă la începutul acesti săptămâni din cauza unei furtuni de nisip. 

×
Subiecte în articol: coronavirus tenerife turişti