x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS: China atacă Statele Unite

OMS: China atacă Statele Unite

20 Mai 2020   •   16:00
OMS: China atacă Statele Unite

Administraţia de la Beijing l-a acuzat, ieri, pe preşedintele SUA, Donald Trump, că nu respectă angajamentele faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după ce liderul de la Casa Albă a ameninţat cu oprirea definitivă a contribuţiilor financiare la OMS, din cauza poziţiei favorabile a organizației față de China.

Statele Unite „se sustrag obligaţiilor” faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a acuzat Ministerul chinez de Externe, conform cotidianului „Le Figaro”. Demersul Casei Albe are rolul de a „murdări eforturile Chinei de combatere a epidemiei”, a subliniat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Reacţia Chinei intervine după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat OMS că a avut o atitudine indulgentă faţă de China, avertizând că va opri definitiv finanţarea organizaţiei, dacă nu lansează „reforme substanţiale în cel mult 30 de zile”. „Organizaţia Mondială a Sănătăţii trebuie să demonstreze în mod real independenţa faţă de China. Administraţia mea a iniţiat deja discuţiile cu OMS pentru reformarea organizaţiei. Dar trebuie să existe acţiuni rapide, nu avem timp de pierdut”, a subliniat Donald Trump.

 

Trump a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii că este o „marionetă a Chinei”, în contextul întâlnirii virtuale de două zile a OMS, axată pe efectele pandemiei de coronavirus.


 


 

×
Subiecte în articol: China sua