x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OMS recomandă vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson chiar și în țările în care circulă variante mai contagioase

OMS recomandă vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson chiar și în țările în care circulă variante mai contagioase

17 Mar 2021   •   15:34
OMS recomandă vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson chiar și în țările în care circulă variante mai contagioase
Sursa foto: Hepta

Experții Organizației Mondiale a Sănătății recompandă vaccinul împotriva COVID-19 al companiei Johnson & Johnson chiar și în țările unde se află în circulație variante mai contagioase ale coronavirusului.

„În ţările în care răspândirea variantelor este ridicată şi în ţările în care dispunem acum de informaţii despre utilizarea acestui vaccin pentru a controla maladia cauzată de aceste variante, vă recomandăm utilizarea sa”, a declarat Alejandro Cravioto, preşedintele Grupului strategic consultative de experți (SAGE) cu privire la vaccinare al OMS, într-o conferinţă de presă.

„După ce am examinat datele, dispunem de un vaccin care se dovedeşte sigur”, a adăugat el, precizând că vaccinul este recomandat de la 18 ani şi „fără limită de vârstă”.

Vaccinul produs de Johnson & Johnson este primul omologat de OMS care necesită administrarea unei singure doze și poate fi păstrat într-un frigider obișnuit, la temperature de 2-8 grade Celsius, timp de trei luni.

În cazul în care vaccinul este depozitat la -20 de grade Celsius, valabilitatea sa este de trei ani.

Potrivit directorului ştiinţific al companiei americane, Paul Stoffels, serul de la Johnson & Johnson „este primul vaccin care a fost studiat la scară foarte mare (în jur de 40.000 de persoane), inclusiv asupra variantelor”.

El a fost testat în studii clinice pe persoane de 18 ani şi peste în mai multe ţări, în special în SUA, Mexic, Brazilia şi Africa de Sud.

Vaccinul Johnson & Johnson folosește ca support un alt virus puțin virulent, transformat prin adăugarea de instrucțiuni genetice de la o parte a SARS-CoV-2, responsabil de maladia COVID-19.

După pătrunderea sa în celule, o proteină tipică a SARS-CoV-2 este produsă, învăţând sistemul imunitar să îl recunoască. O tehnică similară este folosită şi pentru vaccinul rusesc Sputnik şi cel la de la AstraZeneca.

×
Subiecte în articol: oms johnson & johnson vaccin anti-covid