x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orașul Wuhan ridică restricțiile de circulație. Chinezii au început să meargă la serviciu

Orașul Wuhan ridică restricțiile de circulație. Chinezii au început să meargă la serviciu

23 Mar 2020   •   12:01
Orașul Wuhan ridică restricțiile de circulație. Chinezii au început să meargă la serviciu
Sursa foto: pixabay.com

În orașul chinez Wuhan, locul de unde a pornit pandemia de coronavirus, a fost reluată treptat circulația cetățenilor. Ei pot merge la muncă dacă prezintă codul verde de sănătate și au tempereatura corporală normală. Aceste date sunt furnizate de aplicațiile mobile locale Alipay sau WeChat.

Non-rezidenții blocați în Wuhan pot solicita să părăsească orașul după ce sunt testați pentru SARS-CoV-2 și primesc un certificat de sănătate de la autoritățile locale.

Pentru utilizarea transportului în comun (autobuze, tramvaie, metrou) sau în regim de taxi, locuitorii din Wuhan trebuie să se înregistreze on-line în prealabil, prin intermediul Alipay sau WeChat.

Elevii, persoanele în vârstă sau cele cu dizabilități sunt obligate să prezinte documente care atestă calitatea respectivă (carnet de elev, de pensionar) pentru a se îmbarca în mijloace de transport sau taxi.

Cazurile de transmisie locală este redus. Cu toate astea crește numărul chinezilor care se întorc din străinătate și sunt infectați cu virusul COVID-19, potrivit unui document al Ambasadei României la Beijing.

Din 23 martie toate zborurile internaționale spre Beijing sunt redirecționate spre alte 12 orașe din China.

Aceștia au început să acuze Europa pentru răspândirea virusului, doi diplomați fiind atacați la Beijing. 

Mai multe localuri din cea mai selectă zonă a acestui oras și care este frecventată de expați, au afișat în week-end anunțuri prin care interziceau accesul străinilor europeni.

La începutul epidemiei o astfel de măsură a fost luată în Hong Kong împotriva cetățenilor chinezi care proveneau din China Continentală. 

 

×