x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orban reia războiul cu Soros 

Orban reia războiul cu Soros 

26 Noi 2020   •   18:30
Orban reia războiul cu Soros 

Europa nu trebuie să cedeze în faţa reţelei Soros, îndeamnă premierul ungar, Viktor Orban, într-o postare pe website-ul său oficial, în replică la un articol al miliardarului american de origine maghiară George Soros, a transmis, ieri, MTI.

Potrivit șefului Executivului de la Budapesta, mulţi consideră că Soros, „criminalul economic”, nu merită un răspuns, după ce speculaţiile sale financiare au ruinat vieţile a milioane de oameni. „Totuşi, acum sunt obligat să fac acest lucru, deoarece, într-un articol apărut pe 18 noiembrie în «Project Syndicate», speculatorul şi miliardarul de origine maghiară George Soros a dat ordine directe liderilor UE, instruindu-i să pedepsească drastic statele membre care nu vor să facă parte dintr-un imperiu european unificator, sub stindardul unei «societăţi deschise» globale”, scrie Orban. El avertizează că „mari forţe se pun din nou în mişcare pentru a eradica naţiunile Europei şi a unifica acest continent sub egida unui imperiu global. Reţeaua Soros, care s-a infiltrat în birocraţia şi elita politică ale Europei, încearcă de mai mulţi ani să facă din Europa un continent de imigranţi. Astăzi reţeaua Soros, care promovează o societate deschisă globală şi încearcă abolirea cadrelor naţionale, reprezintă cea mai mare ameninţare cu care se confruntă statele UE”. 

 

 

În articolul său, Soros a calificat veto-ul ungar şi polonez la bugetul UE drept un „pariu disperat din partea a doi violatori în serie” şi l-a acuzat pe Orban că a „construit un sistem cleptocratic complex de jefuire a ţării”.

 

×