x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Organizaţia islamistă Hamas ar vrea un armistiţiu cu Israelul, deşi continuă atacurile cu rachete

Organizaţia islamistă Hamas ar vrea un armistiţiu cu Israelul, deşi continuă atacurile cu rachete

12 Mai 2021   •   20:55
Organizaţia islamistă Hamas ar vrea un armistiţiu cu Israelul, deşi continuă atacurile cu rachete
Sursa foto: Hepta

Organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a semnalat, miercuri seară, că este dispusă la semnarea unui armistiţiu cu Israelul, informează agenţia Reuters şi site-ul israelian Ynetnews.com.

Un lider Hamas a transmis că organizaţia fundamentalistă este pregătită să oprească atacurile cu rachete, "pe bază de reciprocitate", conform Ministerului rus de Externe, implicat în eforturile de mediere între Israel şi grupurile islamiste palestiniene.

Organizaţiile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat în ultimele 48 de ore peste 1.200 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel. Bilanţul în Israel este de şase morţi şi peste 120 de răniţi.

Miercuri seară, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete spre Israel. Cel puţin şase persoane, inclusiv un copil de şase ani, au fost rănite după ce o rachetă a lovit miercuri seară o casă din oraşul israelian Sderot.

La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând 53 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte peste 320.

În prezent au loc mai multe eforturi diplomatice pentru un armistiţiu, prin intermediul Rusiei, Egiptului şi Qatarului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: hamas armistitiu Israel