x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Panică la bordul unui avion pe un aeroport din Moscova: Opt persoane au fost rănite în timpul evacuării

Panică la bordul unui avion pe un aeroport din Moscova: Opt persoane au fost rănite în timpul evacuării

19 Iul 2019   •   10:54
Panică la bordul unui avion pe un aeroport din Moscova: Opt persoane au fost rănite în timpul evacuării

Opt pasageri au fost răniţi în timpul evacuării de urgenţă din cauza fumului care a umplut cabina unui avion Boeing-747, care urma să plece vineri devreme de la Moscova spre Erevan (capital Armeniei), de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea capitalei ruse, citat de agenţia de presă TASS.

Pasagerii au fost cuprinşi de panică şi s-au îmbulzit să iasă din avion. 'Opt persoane au fost rănite în timpul evacuării cu ajutorul unor topogane gonflabile', a indicat responsabilul menţionat, adăugând că doi dintre răniţi au fost spitalizaţi.

O altă sursă din cadrul serviciului de urgenţă a declarat pentru TASS că niciuna dintre persoanele care au avut de suferit în cursul evacuării nu a fost diagnosticată cu răni grave.

'Nu sunt copii printre răniţi. Majoritatea s-a ales cu zgârieturi şi vânătăi. O persoană a fost spitalizată cu o gleznă dislocată, iar o altă din cauza unei urgenţe hipertensive', potrivit acesteia.

'În timp ce avionul Boeing-747, cu destinaţia Erevan, rula pe pistă înainte de decolare, echipajul a semnalat fum la bordul aparatului de zbor', a explicat Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Moscovei. Piloţii au anulat decolarea, iar pasagerii au fost evacuaţi şi conduşi la aeroport.

Potrivit echipelor de intervenţie, la bordul zborului Nordwind Airlines erau 187 de persoane. Cu toate acestea, serviciul de presă al Aeroportului Şeremetievo a declarat că la bordul avionului se aflau 173 pasageri şi 6 membri ai echipajului. Toţi au fost duşi la Terminalul F al aeroportului, unde au primit o masă caldă şi asistenţa necesară.

Echipele de intervenţie, mobilizate la locul incidentului, susţin că nu au descoperit niciun semn de incendiu sau de fum la bordul avionului. Cu toate acestea, un alt avion a fost pregătit pentru cursa spre Erevan, care urmează să decoleze la 04:40, ora Moscovei.

Rosaviaţia, organismul de supraveghere a aviaţiei civile ruse, a declarat că decizia comandantului de bord de a întrerupe decolarea a fost justificată.

'Pentru a investiga cauzele şi circumstanţele acestui incident aerian, Rosaviaţia a înfiinţat o comisie specială, care şi-a început deja activitatea', potrivit instituţiei.

O sursă din aviaţia civilă rusă a declarat pentru TASS că avionul trecuse toate verificările necesare înainte de zbor şi a fost considerat pregătit pentru efectuarea cursei, adaugând că, în prezent, echipa de experţi încearcă să identifice originea fumului apărut la bordul aparatului.

Unele media ruse scriu că fumul a fost provocat de pătrunderea unor fluide într-unul din sistemele avionului. Ulterior, site-ul companiei aeriene NordWind, operatorul avionului implicat în incident, a postat o informaţie că echipajul Boeing 737 a decis evacuarea pasagerilor din cauza unui miros ciudat la bordul aeronavei. AGERPRES

×