x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc își exprimă îngrijorarea în legătură cu activitățile militare de la frontiera Rusiei cu Ucraina

Papa Francisc își exprimă îngrijorarea în legătură cu activitățile militare de la frontiera Rusiei cu Ucraina

18 Apr 2021   •   16:00
Papa Francisc își exprimă îngrijorarea în legătură cu activitățile militare de la frontiera Rusiei cu Ucraina

Papa Francisc și-a exprimat duminică îngrijorarea în legătură cu „intensificarea activităților militare” în Ucraina, potrivit AFP.  

Rusia este acuzată că a trimis zeci de mii de soldați în apropiere de frontiera sa cu Ucraina și Crimeea, iar confruntările, care aproape se opriseră în urma unui armistițiu încheiat în vara anului 2020, au fost reluate.

Crimeea a fost anexată de Moscova în 2014.

„Urmăresc cu o îngrijorare profundă evenimentele care se desfăşoară în câteva regiuni din estul Ucrainei, unde în ultimele luni s-au înmulţit încălcările armistiţiului", a declarat Papa Francisc în tradiţionala sa rugăciune duminicală publică din Piaţa San Pietro.

„Sper cu tărie că putem evita o amplificare a tensiunii şi că pot fi făcute în schimb gesturi pentru promovarea încrederii reciproce şi pentru favorizarea reconcilierii şi a păcii, atât de necesare şi dezirabile", a mai afirmat Papa Francisc.

Acesta a mai precizat că trebuie să ne gândim, de asemenea, „la situația umanitară care afectează populația”. Papa Francisc și-a exprimat solidaritatea față de aceasta.

 

×
Subiecte în articol: papa francisc ucraina