x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc şi Prinţul William trag semnalul de alarmă în privința schimbării climatice

Papa Francisc şi Prinţul William trag semnalul de alarmă în privința schimbării climatice

11 Oct 2020   •   16:41
Papa Francisc şi Prinţul William trag semnalul de alarmă în privința schimbării climatice

Papa Francisc şi Prinţul William le-au vorbit oamenilor despre problemele mediului înconjurător la evenimentul TEDx care adună personalităţi care se adresează publicului şi fac apel la schimbare. Papa Francisc şi Prinţul William consideră că schimbarea trebuie să vină până în 2030.

„Încălzire globală”, „poluare” sunt cuvinte auzite din ce în ce mai des în jur. Din ce în ce mai multe personalităţi iau atitudine şi vorbesc publicului despre problemele de mediu.

Papa Francisc şi Prinţul William dezbat subiectul schimbării climatice şi fac apel la cetăţeni pentru a pune umărul la schimbarea care trebuie să se întâmple până în 2030, după calculele cercetătorilor.

Ei au vorbit, în cadrul evenimentului virtual „Countdown”, organizat de TEDx, ce are ca slogan „Clima nu poate aştepta”.

Cei doi au subliniat că planeta trebuie să răspundă la necesităţile generaţiilor actuale, fără să influenţeze negativ viaţa următoarelor generaţii.

„Avem doar câţiva ani, oamenii de ştiinţă au calculat chiar mai puţin de 30, să reducem, drastic, emisiile de gaze şi efectul de seră din atmosferă”, a spus Papa Francisc.

În fapt, trebuie să avem grijă de acest pământ, să îl cultivăm şi protejăm. Nu putem continua să îl stoarcem ca pe o portocală și putem spune că a avea grijă de Pământ e un drept uman.

„Obiectivele generaţiei noastre sunt clare. Împreună, trebuie să protejăm şi să reface natura. Să ne curăţăm aerul. Să reînviem oceanele. Să construim o lume fără deşeuri şi să reparăm climatul, să ne apărăm planteta”, a spus Prinţul William, Duce de Cambridge.

Pe lista invitaţilor care vor mai lua cuvântul pe acest subiect se află şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Layen.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: schimbare climatica