x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul Democrat din SUA revizuiește în scădere planul de relansare a economiei

Partidul Democrat din SUA revizuiește în scădere planul de relansare a economiei

29 Sep 2020   •   09:10
Partidul Democrat din SUA revizuiește în scădere planul de relansare a economiei

Partidul Democrat a prezentat în Congresul american un plan de ajutorare 2.200 de miliarde de dolari pentru criza economică generată de pandemia de coronavirus. Cifra este redusă cu peste 1.000 de miliarde de dolari față de propunerea inițală, transmite AFP.

Speranța de a ajunge la un acord între republicani și democrați este redusă din cauza alegerilor de la 3 noiembrie. Cu toate astea, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, doresc o nouă rundă de negocieri.

Noul plan include finanțările necesare pentru a împiedica o catastrofă în școli, restaurante, IMM-uri, săli de spectacole, aviație. 

La sfârşitul lunii martie,  republicanii şi democraţii au adoptat, în majoritate, un plan istoric de 2.200 de miliarde de dolari.

El includea fonduri pentru firmele mici şi mijlocii, un moratoriu pentru a împiedica expulzările şi un ajutor de 600 de dolari/săptămână pentru şomeri şi a fost completat cu noi măsuri de 500 de miliarde de dolari la sfârşitul lunii aprilie.

×