x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul Rusia Unită a obţinut aproape 50% din voturi la scrutinul parlamentar

Partidul Rusia Unită a obţinut aproape 50% din voturi la scrutinul parlamentar

20 Sep 2021   •   19:50
Partidul Rusia Unită a obţinut aproape 50% din voturi la scrutinul parlamentar

Partidul Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin, a obţinut 49,66% din voturi în urma scrutinului parlamentar desfăşurat în Rusia, conform rezultatelor anunţate luni de Comisia Electorală Centrală, informează agenţia Tass.

Partidul Rusia Unită (conservator, naţionalist) a obţinut 49,66% din voturi, fiind urmat de Partidul Comunist (extremă-stânga), care are 19,56% din voturi, a anunţat luni Comisia Electorală Centrală după numărarea a 90% din voturi.

Partidul Liberal-Democrat din Rusia, o formaţiune naţionalistă, a primit 7,51% din voturi, formaţiunea Rusia Dreaptă (centru-stânga) a obţinut 7,38%, iar mişcarea Noul Popor, 5,33%.

Opoziţia anti-Kremlin a fost exclusă din scrutin. Aliaţii liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi - aflat în detenţie - au îndemnat alegătorii să voteze cu partidele plasate cel mai bine pentru a învinge formaţiunea Rusia Unită.

Au fost semnalate nereguli electorale în mai multe regiuni din Rusia. Inclusiv liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, a denunţat fraude electorale, conform agenţiei Associated Press şi postului BBC.

Pentru prima dată după anul 1993, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) nu a trimis observatori la scrutinul parlamentar federal din Rusia, în contextul limitărilor impuse de autorităţile ruse.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin rusia unita