x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pașaportul de vaccinare digital în UE pe agenda Comisiei Europene

Pașaportul de vaccinare digital în UE pe agenda Comisiei Europene

01 Mar 2021   •   13:47
Pașaportul de vaccinare digital în UE pe agenda Comisiei Europene

Comisia Europeană vrea să propună emiterea pașaportului de vaccinare digital în UE, după cum a anunțat președinta executivului comunitar,  Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

"În ceea ce priveşte întrebarea cum ar putea arăta paşaportul verde digital, vom prezenta o propunere legislativă în luna martie", a spus aceasta.

Statele a căror economie depinde de turism vor ca acest document să fie adoptat cât mai curând.

"Sunt încântat că există un sprijin larg pentru ideea unui paşaport verde, rămâne să fie creat cât mai rapid posibil", a spus cancelarul austriac Sebastian Kurz. Acesta a vorbit despre un document care să permită persoanelor să călătorească și să poată merge la restaurante, dar și pentru cele considerate imunizate după contactarea coronavirusului. 

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat lansarea unui permis de călătorie digital la sfârșitul lunii martie, iar guvernele să emită cetățenilor certificate de vaccinare pe baza cărora să fie emis respectivul permis de călătorie.
"Avem nevoie de un plan pentru redresare. Avem nevoie de o metodă de a gestiona digital situaţia sanitară şi avem nevoie să asigurăm un standard global pentru înregistrarea rezultatelor testelor şi a vaccinărilor", a spus directorul general IATA, Alexandre de Juniac.

 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana pasaport vaccinare ue