x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru judecători au fost ucişi într-un atac în Afganistan

Patru judecători au fost ucişi într-un atac în Afganistan

07 Noi 2019   •   22:50
Patru judecători au fost ucişi într-un atac în Afganistan

Patru judecători au fost ucişi într-un presupus atac al talibanilor în provincia Logar din centrul Afganistanului, au anunţat, joi, oficiali afgani, informează dpa.

Judecătorii se îndreptau din Kabul spre provincia Paktiya, din sudul ţării, atunci când maşina lor a fost ţinta unor focuri de armă în districtul Mohammad Agha, au precizat Nasibullah Stanekzai şi Mohammad Qasim Sediqi, membrii consiliului din provincia Logar.

Nu este clar dacă judecătorii au fost ţinta principală a atacului. Potrivit lui Stanekzai, un bărbat înarmat a deschis focul asupra unui vehicul al armatei naţionale înainte de a trage asupra maşinii în care se aflau judecătorii.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, a declarat că încearcă să adune informaţii despre incident. Potrivit lui Mujahid, insurgenţii au ţintit în judecători. Nu există însă vreo dovadă dacă aceştia au luat o decizie împotriva unor combatanţi talibani sau au comis alt gest împotriva militanţilor.

Cel puţin 66 de judecători au fost ucişi în ultimii cinci ani pe teritoriul afgan, potrivit Curţii Supreme a Afganistanului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: talibani afganistan