x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pe urmele lui Lukașenko. UE, gata să sancţioneze conducerea din Belarus!

Pe urmele lui Lukașenko. UE, gata să sancţioneze conducerea din Belarus!

25 Aug 2020   •   21:47
Pe urmele lui Lukașenko. UE, gata să sancţioneze conducerea din Belarus!
Sursa foto: Hepta

Blocul comunitar pregăteşte sancţionarea a 15-20 de oficiali ai regimului condus de dictatorul Aleksandr Lukaşenko, responsabili pentru comiterea de fraude electorale şi acţiuni de oprimare a unor cetățeni pașnici, a declarat, sub protecția anonimatului, un demitar european de rang înalt, citat de publicația franceză „Le Figaro”.

În prezent, oficialii de la Bruxelles întocmesc o listă cu numele liderilor din Belarus care urmează să fie sancţionaţi. Foarte probabil, miniştrii de Externe din statele UE vor aproba lista la sfârșitul acestei săptămâni.

Concomitent, UE încearcă să îl convingă pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să intervină pentru a-l determina pe autoritarul lider din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, să accepte o rezolvare a crizei prin intermediul dialogului.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a lui Lukaşenko, acuzând o fraudare masivă a recentului scrutinul prezidențial. În ultimele două săptămâni, în țară au avut ample demonstrații de protest la adresa președintelui, care conduce țara de 26 de ani.

×
Subiecte în articol: aleksandr lukasenko