x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 20% dintre locuitorii orașului Stockholm au dezvoltat imunitate la COVID-19

Peste 20% dintre locuitorii orașului Stockholm au dezvoltat imunitate la COVID-19

21 Mai 2020   •   12:24
Peste 20% dintre locuitorii orașului Stockholm au dezvoltat imunitate la COVID-19
Sursa foto: pixabay.com

Peste 20% din populația orașului Stockholm este posibil să fi dezvoltat imunitate la virusul SARS-CoV-2, a declarat Anders Tegnell, epidemiologul oficial al Suediei, citat de AFP. Această țară nu a impus restricții din cauza pandemiei de coronavirus. 

Declarațiile sale se bazează pe rezultatele unui studiu realizat de Agenția Suedeză pentru Sănătate Publică. Acesta a relevat faptul că peste 1 din 5 oameni a dezvoltat anticorpi la COVID-19.

"Cifrele reflectă situaţia epidemiei de la începutul lunii aprilie, pentru că este nevoie de câteva săptămâni pentru ca sistemul imunitar să dezvolte anticorpi", se arată instituția într-un comunicat, în urma analizării a peste 1.100 de teste.

În Stockholm au fost cele mai multe persoane afectate de coronavirus. În alte regiuni ale Suediei, numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi este mai scăzut, doar de 4,2% în sud și de 3,7% în sud-vest. 

Rezultatele au mai arătat că propagarea acestuia a fost mai răspândită în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani, decât la persoanele de peste 65 de ani. Procentul celor care au dezvoltat anticorpi în aceste categorii de populaţie fiind de 6,7%, respectiv 2,7%.

Cifrele reprezintă faptul că persoanele trecute de 65 de ani s-au protejat mai bine, potrivit declarațiilor oficialului suedez.

Circa 4,7% dintre tinerii sub 19 ani au dezvoltat anticorpi, explicația fiind aceea că în această grupă de vârstă virusul se propagă foarte puțin. 

Suedia nu a decretat starea de urgenţă, şcolile, cafenelele, magazinele, barurile şi restaurantele au rămas deschise. Singura măsură luată de autorități a fost de a recomanda populației distanțarea socială.  

Numărul de cazuri confirmate în această țară se ridică, până în prezent, la 31.523 de persoane, din care 3.831 au decedat.

×
Subiecte în articol: suedia