x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 230 de milioane de pelerini s-au îmbăiat ritualic la un festival din India

Peste 230 de milioane de pelerini s-au îmbăiat ritualic la un festival din India

04 Mar 2019   •   12:48
Peste 230 de milioane de pelerini s-au îmbăiat ritualic la un festival din India
Sursa foto: flickr.com

Un număr record de 230 de milioane de pelerini au participat la baia ritualică în timpul celor şapte săptămâni ale festivalului Kumbh Mela, ceremonie desfăşurată la confluenţa râurilor sfinte din nordul Indiei, au anunţat autorităţile luni, la închiderea evenimentului, conform agenţiei DPA.
Hinduşi devotaţi, asceţi mânjiţi cu cenuşă şi numeroşi guru s-au scăldat în timpul ritualului din cadrul festivalului Kumbh Mela, cea mai importantă adunare religioasă de pe Pământ, organizată în oraşul Prayagraj, cunoscut anterior sub numele Allahabad.
Potrivit credinţei hinduşilor, scăldatul în zona de confluenţă a fluviului Gange cu râurile Yamuna şi Sarasvati în timpul festivalului Kumbh Mela îi va absolvi pe practicanţi de toate păcatele şi va opri ciclul reîncarnărilor.
''Cinci ceremonii de îmbăiere în cadrul Kumbh s-au încheiat cu succes, peste 220 de milioane de pelerini luând parte la baia ritualică'', a indicat Guvernul federal într-un comunicat emis duminică seară.
Un înalt reprezentant al festivalului, Dilip Kumar Trigunayat, a declarat că aproximativ 229,5 milioane de pelerini au luat parte la baia ritualică în perioada festivalului, iar alte peste 10 milioane de persoane sunt aşteptate să facă acelaşi lucru luni, în cea de a şasea zi de scăldat care marchează încheierea festivalului.
Cifrele doboară recordul precedent înregistrat în cadrul ediţiei din 2013 a festivalului la care au participat 120 de milioane de persoane. În 2007, numărul de participanţi a fost de 70 de milioane, notează DPA.
''Este o creştere imensă în comparaţie cu ediţia anterioară a Kumbh, ceea ce subliniază efortul imens depus pentru organizarea festivalului'', a declarat Trigunayat.
Potrivit autorităţilor, numărul participanţilor este determinat prin analizarea vânzărilor biletelor de tren şi autobuz, a traficului şi a evaluării aleatorii a maselor de oameni din zonele pentru scăldat.
Pentru găzduirea mulţimilor au fost efectuate pregătiri elaborate, mulţi dintre pelerini optând pentru ocuparea corturilor instalate pe o suprafaţă de 35 de kilometri pătraţi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: india pelerini india