x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pfizer vine în România. Distribuția producătorului american de medicamente se mută la București

Pfizer vine în România. Distribuția producătorului american de medicamente se mută la București

05 Mar 2021   •   11:06
Pfizer vine în România. Distribuția producătorului american de medicamente se mută la București
Sursa foto: Hepta

Producătorul american de medicamente Pfizer vrea să-și mute o parte din biroul său de distribuție la  București. Acesta se află acum în Zvetem, Belgia, dar compania intenționează să concedieze 15% din personal, scrie cotidianul La Libre Belgique. Circa 38 din cei 238 de angajaţi vor fi astfel disponibilizați. 
Sindicatele se declară şocate de acest anunţ făcut de Pfizer, unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19, în plină pandemie.

"Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează în companie şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19", a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

Însă conducerea societății vrea să-și optimizeze costurile."Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse", transmte Pfizer.

Grupul farmaceutic are 2.500 de angajaţi în Belgia, în patru locaţii:  Anderlecht - centru de cercetare clinică, Ixelles - sediu administrativ şi comercial,   Puurs - centru de producţie şi Zaventem - centru de distribuţie. 

×
Subiecte în articol: pfizer