x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piața de smartphone-uri lovită de pandemie. Declin semnificativ al vânzărilor

Piața de smartphone-uri lovită de pandemie. Declin semnificativ al vânzărilor

04 Iun 2020   •   11:14
Piața de smartphone-uri lovită de pandemie. Declin semnificativ al vânzărilor

Piața de smartphone-uri va scădea cu circa 12% în acest an, vânzările estimate de telefoane mobile inteligente ajungând la 1,2 milioane de unităţi. Motivele declinului se regăsesc în reducerea cheltuielilor de consum, provocată de pandemia de coronavirus, se arată într-un raport al firmei de cercetare de piață IDC, informează Reuters

Epidemia a dus la întreruperea lanţurilor de aprovizionare și a determinat consumatorii să-și diminueze costurile.

"Măsurile de izolare adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei şi şomajul masiv au redus încrederea consumatorilor, pentru care prioritare sunt acum achiziţiile de bunuri esenţiale. Pe termen scurt, aceste evoluţii afectează direct piaţa telefoanelor mobile", a spus Sangeetika Srivastava, analist la IDC.

Apple a trebuit să închidă magazinele de retail din SUA şi Europa, a redus preţul modelului iPhone 11 în China şi a lansat un nou model SE, mai ieftin, pentru a face faţă scăderii cererii.

În primul trimestru din 2020, producţia de smartphone-uri a scăzut cu 10% pe plan global din cauza închiderii fabricilor.l

Cu toate astea, livrările din fabricile chineze au urcat cu 17% în aprilie, ceea ce indică o redresare a cererii interne pe cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume. IDC se aşteaptă însă la un declin de sub 10% în acest an al vânzărilor de telefoane mobile inteligente în China.

Ca urmare a dezvoltării tehnologiei 5G, livrările globale de smartphone-uri se vor redresa în 2021.

 

×
Subiecte în articol: smartphone