x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ”Piticule, nu ne strânge de c...” Mesajul şefului Ligii Nordului din Italia către ministrul care cere tăierea pensiilor

”Piticule, nu ne strânge de c...” Mesajul şefului Ligii Nordului din Italia către ministrul care cere tăierea pensiilor

17 Aug 2011   •   16:42
”Piticule, nu ne strânge de c...” Mesajul şefului Ligii Nordului din Italia către ministrul care cere tăierea pensiilor

Umberto Bossi, presedintele partidului Liga Nordului si cel mai puternic politician al Italiei, dupa Silvio Berlusconi, a starnit consternarea colegilor sai dupa ce l-a jignit pe ministrul Administratiei Publice, Renato Brunetta, pe care il acuza ca vrea sa taie din pensii.

'Pitic venetian, nu ne stange de c...', i-ar fi strigat Bossi lui Brunetta in timpul unei sedinte. Renato Brunetta are 1,49 metri.

Insusi Umberto Bossi a relatat intamplarea in timpul unui discurs in fata sustinatorilor sai.
Bossi a adaugat ca Brunetta serveste interesele Bancii Italiei si ale Bancii Central Europene, care cer taieri bugetare drastice pentru ca Italia sa nu intre in incapacitate de plata.

Bossi a fost criticat dur, dupa aceasta iesire. "Nu putem accepta un astfel de limbaj. Un politician, mai ales un ministru, trebuie sa fie civilizat si sa-si respecte colegii, mai ales in astfel de momente, in care ochii lumii sunt atintiti asupra noastra', a declarat Mauro Libe, un parlamentar din opozitie.

Statura ministrului Brunetta l-a facut pe acesta sa primeasca porecla de 'mini-ministru'. Si viata privata a lui Brunetta a intrat in atentia publicului, cand ministrul s-a casatorit cu logodnica sa de ani buni,'Titti' Giovannoni, o femeie cu un cap mai inalta.

Brunetta nu este nici la prima jignire. Ministrul Economiei, Giulio Tremonti, l-a facut recent 'cretin', o gafa indelung dezbatuta de presa italiana, care a denumit incidentul 'Cretin-gate'.

×