x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia dintr-un oraş german analizează ADN-ul prelevat de la 800 de bărbaţi pentru a identifica un asasin

Poliţia dintr-un oraş german analizează ADN-ul prelevat de la 800 de bărbaţi pentru a identifica un asasin

24 Noi 2019   •   16:15
Poliţia dintr-un oraş german analizează ADN-ul prelevat de la 800 de bărbaţi pentru a identifica un asasin
Sursa foto: pixabay.com

Poliţia din Grevenbroich, un oraş din vestul Germaniei, a demarat o procedură de testare în masă a bărbaţilor din localitate, sâmbătă, într-o nouă tentativă de identificare cu ajutorul testelor ADN a unui criminal care a asasinat o fetiţă de 11 ani în urmă cu peste două decenii, informează DPA.

Claudia Ruf a fost abuzată sexual şi strangulată în mai 1996, iar cadavrul ei a fost descoperit pe o alee aflată la 70 de kilometri distanţă de Grevenbroich, în Euskirchen, în apropiere de Bonn.

În total, 800 de bărbaţi au fost invitaţi să furnizeze probe de salivă într-o şcoală primară din Grevenbroich. Cu toţii aveau vârste cuprinse între 14 şi 70 de ani în momentul comiterii acelei crime.

Testul în sine durează doar 10 minute, iar bărbaţii din localitate au fost invitaţi să semneze mai întâi o declaraţie de consimţământ.

Potrivit anchetatorilor, localnicii şi-au exprimat dorinţa de a ajuta autorităţile în acest demers şi peste 300 de bărbaţi erau aşteptaţi sâmbătă în incinta acelei şcoli pentru realizarea testelor.

În 2010, o tentativă similară de identificare a criminalului, bazată pe prelevarea unor probe de salivă de la 350 de bărbaţi, a eşuat. Specialiştii germani au revizuit cazul şi au identificat posibile noi abordări în această anchetă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania adn asasin