x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția rusă a reținut peste 450 de persoane la protestele de susținere a lui Navalnîi

Poliția rusă a reținut peste 450 de persoane la protestele de susținere a lui Navalnîi

31 Ian 2021   •   17:30
Poliția rusă a reținut peste 450 de persoane la protestele de susținere a lui Navalnîi

Poliția a reținut duminică peste 450 de persoane la manifestațiile din Siberia și Orientul Îndepărtat din Rusia, în condițiile în care susținătorii lui Alexei Navalnîi au ieșit în stradă pentru a protesta față de arestarea acestuia, conform Reuters.

Mitingurile, care urmează să aibă loc și la Moscova și alte orașe duminică, urmează protestelor ample care au avut loc weekendul trecut și fac parte dintr-o campanie pentru eliberarea cel mai proeminent adversar al președintelui Vladimir Putin, scrie Mediafax

Politicianul de opoziție a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după o a fost otrăvit vara trecută. El îl acuză pe Putin că și-a ordonat crima, ceea ce Kremlinul neagă.

Poliția a declarat că protestele nu au fost autorizate și că va interveni, la fel ca în weekendul trecut. Peste 4.000 de persoane au fost reținute săptămâna trecută, potrivit OVD-Info, un grup de monitorizare a protestelor.

În Vladivostok, poliția a împiedicat protestatarii să intre în centrul orașului, forțându-i să se mute pe malul mării.

Înregistrările video au arătat protestatarii scandând „Putin este un hoț” în timp ce mergeau pe gheață la temperaturi de aproximativ -13 grade Celsius.

În Tomsk, orașul siberian pe care l-a vizitat Navalnîi înainte de a se prăbuși brusc în timpul unui zbor intern în august anul trecut, manifestanții s-au adunat în fața unei săli de concerte și au scandat „Eliberați-l!” și a ridicat steaguri rusești.

OVD-Info a declarat că poliția a reținut până acum 465 de persoane, dintre care 108 în Vladivostok.

Zeci de oameni din orașul Yakutsk din estul siberian au manifestat la temperaturi de -42 de grade Celsius.

În centrul Moscovei nunge și este o liniște stranie, după ce poliția a luat măsuri pentru a opri circulația în zona unde ar trebui să aibă loc manifestația și a închis unele stații de metrou.

Protestatarii plănuiseră să se adune lângă Kremlin și sediul central al FSB, succesorul KGB.

 

×
Subiecte în articol: proteste Rusia alexei navalnîi