x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția va fi prezentă pe străzile din Los Angeles în perioada lansării filmului "Joker"

Poliția va fi prezentă pe străzile din Los Angeles în perioada lansării filmului "Joker"

28 Sep 2019   •   16:00
Poliția va fi prezentă pe străzile din Los Angeles în perioada lansării filmului "Joker"

Poliţia din Los Angeles a anunţat vineri că îşi va spori prezenţa în jurul cinematografelor care vor difuza săptămâna viitoare filmul "Joker", aflat în centrul unei polemici generate de temerile referitoare la posibilitatea comiterii unor acte de violenţă în marja acelor proiecţii, informează AFP.

"Poliţia din Los Angeles a fost avertizată în legătură cu îngrijorările publicului şi cu impactul istoric asociat cu lansarea filmului 'Joker'. Deşi nu există o ameninţare plauzibilă în zona oraşului Los Angeles, Poliţia va menţine o vizibilitate puternică în jurul cinematografelor în momentul acestei lansări", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei locale.

"Îndemnăm pe toată lumea să iasă din casă şi să profite de activităţile de recreere pe care oraşul nostru le propune pentru acel weekend", a adăugat Rose Cervantes, îndemnând totuşi publicul să îşi păstreze nivelul obişnuit de vigilenţă.

Marţi, cinci membri ai familiilor victimelor atacului armat comis în Aurora, un oraş din statul american Colorado, în timpul căruia un bărbat de 24 de ani a început să tragă cu o armă de foc pe durata proiecţiei filmului "The Dark Knight Rises", ucigând 12 persoane, au publicat o scrisoare deschisă adresată studioului Warner, producătorul lungmetrajul "Joker".

Ei s-au declarat îngrijoraţi de ideea că un film poate să promoveze un personaj precum Joker, care apărea şi în "The Dark Knight Rises", un film din franciza "Batman".

Recompensat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia 2019, filmul "Joker" evocă transformarea unui umorist depresiv şi maltratat de societatea modernă, care decide să-şi ia în cele din urmă destinul în propriile mâini şi să devină un personaj machiavelic şi violent, sfârşind prin a ajunge inamicul declarat al personajului Batman.

În scrisoarea lor, familiile victimelor au declarat că atacul armat din Aurora, ce a avut loc în 2012, a fost "comis de un individ izolat social, care se simţea 'lezat' de societate".

"Nu este în intenţia filmului, a celor care l-au realizat şi nici a studioului nostru de a prezenta acest personaj ca pe un erou", au declarat reprezentanţii Warner Bros, referindu-se la polemica apărută în legătură cu lansarea filmului "Joker".

În faţa acestei controverse, studioul hollywoodian a anunţat vineri că va restricţiona accesul presei pe covorul roşu, în acest weekend la Hollywood, cu ocazia prezentării filmului. Doar fotografii vor fi autorizaţi să se apropie de actori şi de echipa filmului, însă nu şi reprezentanţii presei scrise şi audiovizuale.

"Multe lucruri au fost spuse despre 'Joker', dar noi considerăm că a sosit timpul ca oamenii să vadă filmul", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al studioului Warner Bros.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Joker los angeles