x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politica de migrație a președintelui Donald Trump, criticată de nume grele din sectorul tehnologiei informației

Politica de migrație a președintelui Donald Trump, criticată de nume grele din sectorul tehnologiei informației

23 Iun 2020   •   16:25
Politica de migrație a președintelui Donald Trump, criticată de nume grele din sectorul tehnologiei informației
Sursa foto: Hepta

Decizia preşedintelui american Donald Trump de înăsprire a politicii migraţiei a fost criticată de directorii marilor companii de tehnologie din Statele Unite, transmite AFP.

"Imigraţia a contribuit imens la succesul economic al SUA", a scris pe Twitter directorul Google, Sundar Pichai, născut în India.

Directoarea Youtube, Susan Wojcicki, fiică a unui imigrant polonez, a protestat, pe aceeași platformă, împotriva deciziei liderului de la Casa Albă. "Imigraţia ocupă un loc central în istoria SUA şi în istoria mea personală", a scris ea.

Și miliardarul Elon Musk și-a exprimat dezacordul. "Este nevoie de reformarea sistemul de vize, însă acest lucru merge prea departe", a scris directorul Tesla, născut în Africa de Sud.

Brad Smith, preşedintele Microsoft, a spus că "nu este momentul să desprindem naţiunea noastră de talente internaţionale și să dăm naștere la incertitudini sau anxietate".

Aflat în campanie electorală, Donald Trump a decis, luni, îngheţarea acordării cărţilor verzi şi a anumitor vize de lucru, între care şi H-1B, utilizată în sectorul tehnologiei informației.

×