x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politicianul moldovean Gheorghe Cavcaliuc, reţinut pe Aeroportul din Moscova: „A fost dus într-o direcţie necunoscută”

Politicianul moldovean Gheorghe Cavcaliuc, reţinut pe Aeroportul din Moscova: „A fost dus într-o direcţie necunoscută”

04 Iul 2021   •   11:14
Politicianul moldovean Gheorghe Cavcaliuc, reţinut pe Aeroportul din Moscova: „A fost dus într-o direcţie necunoscută”

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, ar fi fost reţinut, duminică dimineaţa, pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova, au anunțat reprezentații formațiunii politice într-o conferință de presă susținută la Chișinău.

Gheorghe Cavcaliuc a zburat în Federaţia Rusă pentru a se întâlni, la Sankt Petersburg, cu moldovenii stabiliţi acolo, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Gheorghe Cavcaliuc a fost dus de oameni în uniformă într-o direcţie necunoscută, pentru a i se adresa nişte întrebări, aşa ni s-a spus nouă”, a declarat Margareta Răducan, reprezentant PACE, potrivit agora.md. Ea a mai menţionat că alături de Gheorghe Cavcaliuc au fost reţinuţi alţi doi membri PACE, însă deocamdată aceștia se află în incinta Aeroportului din Moscova. Ei ar fi fost ameninţaţi „că vor fi trimişi în Moldova cu prima cursă, dar fără Cavcaliuc.” 

„Era o întâlnire planificată. Am ținut cont de toate regulile și nu am scăpat nimic privind regulile anti-COVID19 de circulație”, a mai precizat Răducan.

Anunțul privind reținerea pe aeroportul din Moscova a fost făcut de însuși Cavcaliuc, într-un video postat pe pagina lui de Facebook. El a mai apucat să posteze și un selfie, înainte ca telefonul să-i fie deconectat.

Proteste în masă la sediile partidelor pro Dodon

Echipa Partidului PACE a anunţat proteste în masă la sediile partidelor conduse de Igor Dodon, Renato Usatîi, la Ambasada Rusiei în Moldova, CEC, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Partidul crede că în spatele celor întâmplate sunt oponenţii politici ai PACE, care sunt panicaţi de popularitatea în creştere a lui Gheorghe Cavcaliuc.

Deocamdată nu există informații oficiale de la autoritățile moldovenești sau rusești, care să confirme cazul.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: Gheorghe Cavcaliuc