x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia intră în „zona roșie”. Noi restricții intră în vigoare la nivel național

Polonia intră în „zona roșie”. Noi restricții intră în vigoare la nivel național

23 Oct 2020   •   16:33
Polonia intră în „zona roșie”. Noi restricții intră în vigoare la nivel național

Polonia intră în „zona roșie” începând de sâmbătă, urmând să fie închise parțial școlile primare și restaurantele, în contextul creșterii cazurilor de coronavirus la nivel național, a informat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Având în vederea creșterea numărului de cazuri de COVID-19, școlile primare vor fi închise parțial, cu excepția primilor trei ani, pentru ceilalți elevi și pentru studenți activitate se mută în online.

Piscinele și cluburile sportive vor fi de asemenea închise, iar restaurantele, cafenelele și barurile vor putea vinde produse numai pentru consum la domiciliu.

De asemenea, stadionul național din Varșovia urmează să devină spital de campanie, iar alte facilități de acest fel vor fi amenajate în țară, notează AFP.

În plus, orice adunare urmează să fie limitată la maximum cinci persoane. Nunțile și alte evenimente private vor fi suspendate, iar numărul persoanelor care pot intra în magazine, în mijloace de transport public și în biserici a fost limitat.

În ultimele 24 de ore, în Polonia, au fost raportate 13.632 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Polonia are o populație de 38 de milioane de locuitori.  

De asemenea, în marile orașe din Polonia, care se află deja în „zona roșie”, masca este obligatorie în spațiile publice închise și deschise

×
Subiecte în articol: Polonia coronavirus zona rosie