x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia și Lituania recheamă zeci de diplomați din Belarus

Polonia și Lituania recheamă zeci de diplomați din Belarus

10 Oct 2020   •   20:30
Polonia și Lituania recheamă zeci de diplomați din Belarus
Sursa foto: Hepta

Polonia şi Lituania au rechemat, vineri, 35 de diplomaţi aflaţi la post în Belarus, pe fondul unor puternice tensiuni diplomatice cu autoritățile de la Minsk, care acuză Varşovia şi Vilnius că susţin mişcările de protest organizate după realegerea lui Alexander Lukașenko în scrutinul prezidențial contestat din 9 august, a anunțat AFP.

Polonia şi-a rechemat deja ambasadorul din Belarus, așa cum au procedat, de altfel, alte câteva state din Uniunea Europeană. Decizia Varșoviei de a rechema și alţi membri ai personalului diplomatic are însă loc în urma unei cereri din partea autorităţilor din Belarus, susține Ministerului polonez de Externe.

„Limitarea personalului diplomatic polonez este un gest neprietenos, la care Polonia va răspunde în timp util şi într-o manieră adecvată”, a declarat ministrul adjunct de Externe Marcin Przydacz, citat de PAP. El a precizat că Varșovia a rechemat 30 de diplomaţi.

Lituania, care şi-a rechemat de asemenea ambasadorul de la Minsk, a anunţat, la rândul său, că recheamă cinci diplomaţi.

×
Subiecte în articol: belarus