x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia va produce vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Novavax

Polonia va produce vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Novavax

03 Mar 2021   •   15:11
Polonia va produce vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Novavax

Compania poloneză Mabion a semnat un acord preliminar pentru producerea vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de Novavax. Decizia vine ca urmare a faptului că această țară, ca și altele din UE, au probleme cu livrările de doze achiziționate de Comisia Europeană și vrea să grăbească procesul de imunizare a populației, scrie Reuters.

Mabion este o societate de biotehnologie aflată în centrul țării și va importa tehnologia necesară producerii vaccinului de la producătorul american. Pentru majorarea capacității de producție a fost semnat șii un acord cu fondul public de dezvoltare PFR, pentru investirea a 11 milioane de dolari cu scopul majorării capacității de producție.

"Cea mai mare provocare, când vine vorba de vaccinurile disponibile, este capacitatea de producţie. Cu această problemă se confruntă toţi producătorii de vaccinuri şi aceasta este cauza întârzierilor. Această investiţie este un răspuns direct la aceste probleme", a spusdirectorul fondului public de dezvoltare PFR, Pawel Borys.

La rândul său, directorul Mabion, Dirk Kreder, și-a exprimat disponibilitatea de colaborare cu firma poloneză.
"Aşteptăm să cooperăm cu Novavax, ceea ce ar putea deschide calea pentru producţia la scară comercială, cu condiţia ca transferul de tehnologie să fie finalizat cu succes".

Transferul de tehnologie şi procedurile de verificare trebuie finalizate până la mijlocul acestui an.

Anunțul a dus la o creștere  cu 56%, până la 48,7 zloţi, a acțiunilor Mabiion, ceea ce evaluează compania la 669 milioane zloţi.

Vaccinul anti COVID-19 al Novavax a fost conceput pe baza tehnologiei tradiționale și are o eficacitate de 89,3%.

Doar 3 miloane de oameni au fost imunizați în Polonia până în prezent cu cele trei tratamente aprobate de Comisia Europeană.

 

×
Subiecte în articol: Polonia novavax