x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pompeo vine cu o ipoteză șocantă: Boli asemănătoare COVID-19 circulau încă din 2019 printre angajații Institutului de virusologie din Wuhan

Pompeo vine cu o ipoteză șocantă: Boli asemănătoare COVID-19 circulau încă din 2019 printre angajații Institutului de virusologie din Wuhan

16 Ian 2021   •   21:00
Pompeo vine cu o ipoteză șocantă: Boli asemănătoare COVID-19 circulau încă din 2019 printre angajații Institutului de virusologie din Wuhan

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a acuzat din nou China că ascunde adevărul cu privire la adevărata origine a pandemiei COVID-19, după ce o echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a sosit joi la Wuhan pentru a investiga originile virusului care a devastat planeta, scrie AFP.

Pompeo a declarat că boli asemănătoare COVID-19 circulau deja în toamna anului 2019 printre membrii personalului Institutului de virusologie din Wuhan, oraş din centrul Chinei unde a fost detectată pentru prima oară această boală.

Secretarul de Stat al SUA a cerut echipei OMS să „exercite presiuni asupra guvernului Chinei” pentru a obţine clarificări cu privire la această „nouă informaţie”.

„Administrația SUA are motive să creadă că mai mulţi cercetători din interiorul Institutului de virusologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în toamna 2019, înainte de identificarea primului caz de epidemie, având simptome compatibile atât COVID-19, cât şi bolilor sezoniere curente”, a precizat Pompeo.

Acest scenariu, susține Pompeo, contrazice informaţiile potrivit cărora nimeni din personalul Institutului din Wuhan nu se îmbolnăvise de COVID-19 sau de alte maladii generate de viruşi înrudiţi în perioada respectivă.

„Beijingul continuă şi în prezent să ascundă informaţii vitale de care oamenii de ştiinţă au nevoie pentru a proteja lumea de acest virus mortal şi de următorul”, a spus el.

SARS-CoV-2 a fost detectat pentru prima oară la Wuhan la sfârşitul anului 2019 şi de atunci s-a răspândit în întreaga lume, provocând peste două milioane de decese şi contaminând alte zeci de milioane de persoane.

×
Subiecte în articol: mike pompeo