x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Povestea lui Lukasz Koczocik, unul dintre eroii care au intervenit în atacul de pe Podul Londrei

Povestea lui Lukasz Koczocik, unul dintre eroii care au intervenit în atacul de pe Podul Londrei

03 Dec 2019   •   12:52
Povestea lui Lukasz Koczocik, unul dintre eroii care au intervenit în atacul de pe Podul Londrei
Sursa foto: Foto: Facebook

Lukasz Koczocik, în vârstă de 38 de ani, este din Polonia, lucrează într-un restaurant din Marea Britanie și este unul dintre cei care au avut curajul să îl înfrunte pe teroristul Usman Khan care a înjunghiat mai mulți trecători, vineri, 29 noiembrie 2019, pe Podul Londrei, transmite Mirror.

Lukasz Koczocik a luat o suliță lungă de 1,5 metri cu care l-a împuns în piept pe Usman Khan în timpul atacului catalogat ca fiind „terorist”. În urma atacului, doi studenți de la Universitatea Cambridge au murit – Saskia Jones, în vârstă de 23 de ani, și Jack Merritt, în vârstă de 25 de ani – dar martorii spun că mult mai mulți oameni ar fi putut să-și piardă viață dacă Lukasz Koczocik nu ar fi intervenit.

Lukasz Koczocik spăla vase în subsolul restaurantului în care lucrează, în momentul atacului. Acesta a fugit afară când a început să audă țipete.

Koczocik a sărit asupra atacatorului și l-a împuns cu sulița, în timp ce un al doilea bărbat a luat un colț de narval de pe peretele unei asociații a negustorilor de pește pentru a-l imobiliza, iar un al treilea bărbat a intervenit cu un extinctor.

Atacatorul a reușit să îl înjunghie pe Koczocik de patru sau cinci ori în partea stângă a corupului.

Polonezul a fost lăudat de șeful său pentru curajul de care a dat dovadă. Toby Williams, CEO al Fishmongers Hall, a declarat pentru BBC că polonezul este „tipul care spală vasele în subsol și chiar asta făcea când a auzit țipetele”.

Khan a fost împușcat mortal de polițiști la scurt timp după atac.

 

×