x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poziția lui Biden în sondaje duce la creșterea acțiunilor companiilor producătoare de arme

Poziția lui Biden în sondaje duce la creșterea acțiunilor companiilor producătoare de arme

17 Oct 2020   •   18:30
Poziția lui Biden în sondaje duce la creșterea acțiunilor companiilor producătoare de arme

Acțiunile producătorilor de arme au câștigat teren, în condițiile în care candidatul democrat Joe Biden conduce în sondaje, și, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie, există așteptări privind o creștere a vânzărilor de arme care ar putea urca acțiunile și mai mult, relatează Reuters.

Acțiunile Smith & Wesson Brands și Sturm Ruger au crescut cu circa 8% de la sfârșitul lunii septembrie, reflectând avantajul lui Biden în sondaje de la dezbaterea sa cu Donald Trump. S&P 500 a crescut cu 4% în aceași perioadă.

Temerile cu privire la pandemie, tulburările civile legate de protestele legate rasism și îngrijorările cu privire la disputele pe care alegerile prezidențiale le-ar putea genera au dus la o creștere a cererii de arme anul acesta. CEO-ul Smith & Wesson, Mark Smith, a declarat luna trecută că industria nu este în măsură să țină pasul cu cererea.

O victorie a lui Biden și a vicepreședintelui Kamala Harris, care sunt în favoarea unei reglementări sporite a armelor de foc, ar putea suscita în continuare cererea de arme de foc - și acțiunile producătorilor de arme de foc - în special dacă democrații obțin controlul Senatului de la republicani, ducând la majorități în ambele camere ale Congresului și la facilitarea aprobării legislației.

„În caul alegerii unei administrații Biden-Harris, aș anticipa o creștere a vânzărilor de puști moderne, cu magazii de mare capacitate și muniții corespunzătoare”, a spus analistul Aegis Capital, Rommel Dionisio.

Cotele de pariuri realizate de RealClearPolitics reflectă 65% șanse ca Biden să-l învingă pe Trump, în creștere de la 55% înainte de dezbaterea prezidențială din 29 septembrie.

Acțiunile Smith & Wesson au crescut cu 135% în acest an, în timp ce Sturm Ruger a câștigat 51%.

Acțiunile lui Sturm Ruger au crescut cu aproape 900% în cei opt ani de la victoria lui Barack Obama din noiembrie 2008 până la alegerile din noiembrie 2016, pe care Trump le-a câștigat. Sturm Ruger a crescut cu doar 10% în anii de mandat ai lui Trump. În aceeași perioadă 2008-2016, S&P 500 a crescut cu aproximativ 113%.

Biden a promis că va interzice vânzarea de puști asemănătoare celor militare și cu încărcătoare de mare capacitate, similar cu o interdicție de 10 ani care a expirat în 2004. El promite, de asemenea, să solicite proprietarilor de arme în stil militar să le vândă guvernului sau să le înregistreze.

Acțiunile producătorilor de arme au crescut înainte de alegerile din 2016, pe fondul așteptărilor unei victorii a candidatului democrat Hilary Clinton. Victoria lui Trump a dus industria într-o criză de doi ani, clienții nemaifiind îngrijorați că își vor pierde accesul la arme.

Verificările federale ale clienților, un instrument de măsurare a vânzărilor, au ajuns în primele nouă luni ale anului 2020 la 28,8 milioane, depășind recordul de 28,4 milioane de verificări efectuate în anul întreg 2019.

Ponderea celor ce cumpără pentru prima dată o armă a crescut la 40% din total la începutul anului 2020, comparativ cu o medie de 24% din ultimii ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden alegeri SUA