x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul iraelian Benjamin Netanyahu a terminat imunizarea pentru COVID-19

Premierul iraelian Benjamin Netanyahu a terminat imunizarea pentru COVID-19

10 Ian 2021   •   13:31
Premierul iraelian Benjamin Netanyahu a terminat imunizarea pentru COVID-19

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, și ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, au primit a doua doză de vaccin anti COVID-19 de la Pfizer/BioNTech. Sunt primele două persoane din această țară care au terminat imunizarea. Prima dată li s-a administrat tratamentul pe 19 decembrie.

Israelul este pe primul loc în lume la rata de vaccinare a populației. 

„Sunt sigur că toți cetățenii Israelului, care trebuie să primească a doua doză de vaccin, sunt entuziasmați ca mine. Primul transport uriaș urmează să sosească mâine și prin Operațiunea „Revenirea la viață”, vom putea să deschidem rapid economia, pub-urile, restaurantele, sălile de sport, școlile, sinagogile și teatrele. Vom face acest lucru prin intermediul pașaportului verde. Vom intra în detalii despre acest lucru mai târziu.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie însă de două lucruri de la voi, cetățeni ai Israelului: să „Dați un umăr” (numele campaniei de vaccinare) la vaccin și, celălalt, să blocăm răspândirea mutațiilor. O vom face împreună. Am intrat împreună în această pandemie  și vom fi primii din lume care vor ieși din ea, mai puternici ca niciodată”, a spus Netanyahu, care speră ca până în luna martie să vaccineze toată populația.

Ministerul Sănătății trebuie să publice noua listă de vaccinări prioritare. Săptămâna trecută, guvernul a confirmat că profesorii vor fi următorii care vor primi primele doze. Apoi urmează persoanele cu vârste de peste 50 de ani. Israelienii sănătoși și tineri ar trebui să poată primi vaccinurile în următoarele două sau trei săptămâni.

În primele trei săptămâni ale campaniei de vaccinare din această țară, 1,8 milioane de persoane au primit prima doză, adică 20% din populaţie şi 70% dintre persoanele cu cel mai mare risc. Majoritatea personalului medical şi multe dintre forţele de securitate sunt vaccinate.

Mediafax

×