x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul nipon Shinzo Abe este presat să instituie starea de urgență din cauza pandemiei cu coronavirus

Premierul nipon Shinzo Abe este presat să instituie starea de urgență din cauza pandemiei cu coronavirus

06 Apr 2020   •   12:32
Premierul nipon Shinzo Abe este presat să instituie starea de urgență din cauza pandemiei cu coronavirus

Premierul nipon Shinzo Abe este presat să declare stare de urgenţă în Japonia pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus, după ce numărul persoanelor contaminate a crescut la Tokyo şi în unele zone ale ţării, transmite Reuters.

Guvernul analizează posibile măsuri de restricție timp de 6 luni în această țară. 

Declararea stării de urgenţă permite autorităţilor să închidă școlile şi să ia măsuri de restricție a circulației persoanelor, mai ales în Tokyo și în alte trei prefecturi din apropiere, printre care și Osaka.
Prefecturile ar avea însă autonomie și vor decide durata de instituire a restricțiilor. 

Guvernatorul orașului Tokyo, Yuriko Koike, a cerut locuitorilor să adopte telemunca şi să evite ieşirile din casă în weekend.

Premierul Shinzo Abe are consultări astăzi cu un comitet de experţi care face recomandări guvernului pentru gestionarea crizei sanitare şi mai multe media locale speculează că starea de urgenţă va fi instituită începând de marţi.

Deși  vecină cu China, Japonia este mai puţin afectată de pandemie decât Europa sau SUA. 

Numărul de cazuri a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni, în special, la Tokyo, unde duminică au fost înregistrate 143 de noi contaminări, un nou record local, ceea ce ridică la 1.033 numărul persoanelor testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în capitala japoneză, conform agenţiei nipone de presă.

Comandantul forţelor SUA în Japonia a declarat astăzi stare de urgenţă sanitară la bazele militare americane din regiunea estică Kanto, inclusiv Tokyo.

În Japonia sunt, până în prezent, 3.654 de infecții cu virusul COVID-19 și 85 de decese. 

×