x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele argentinian Albero Fernandez este infectat cu COVID-19 deși s-a vaccinat

Președintele argentinian Albero Fernandez este infectat cu COVID-19 deși s-a vaccinat

03 Apr 2021   •   22:00
Președintele argentinian Albero Fernandez este infectat cu COVID-19 deși s-a vaccinat

Preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, a fost depistat pozitiv pentru COVID-19 deși era vaccinat. Vestea a aflat-o chiar de ziua lui, acesta împlinind 62 de ani pe 2 aprilie, scrie Reuters. 

"La sfârşitul zilei de astăzi, după ce am avut febră 37,3°C şi aveam o uşoară durere de cap, mi s-a făcut un test antigen, rezultatul fiind pozitiv. M-am izolat deja, respectând protocolul actual şi urmând instrucţiunile medicului meu personal. Chiar dacă mi-aş fi dorit să-mi fi încheiat ziua de naştere fără această veste, am o stare de spirit bună", a scris Fernandez pe Twitter. Acesta așteaptă și rezultatul unui test PCR.

La 21 ianuarie, șeful statului a primit prima doză din vaccinul rusesc Sputnk-V, iar pe 11 februarie cea de-a doua. 

El a contactat persoanele cu care s-a întâlnit în ultimele 48 de ore "pentru a evalua dacă acestea vor fi considerate contacţi direcţi pentru a se autoizola".

Alberto Fernandez suferă de inflamaţie la nivelul membranei care acoperă cavitatea toracică şi plămânii și a suferit de un trombembolism pulmonar.

Argentina are 44 de milioane de locuitori și a raportat peste 2,3 milioane de infecţii cu SARS-CoV-2, dintre care 56.023 de decese.

×
Subiecte în articol: COVID argentina alberto fernandez