x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost internat din nou după episodul COVID de anul trecut

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost internat din nou după episodul COVID de anul trecut

15 Iul 2021   •   09:40
Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost internat din nou după episodul COVID de anul trecut

Jair Bolsonaro a fost internat miercuri la spitalul militar din Brasilia. Preşedintele brazilian va fi monitorizat pentru identificarea cauzei sughiţului cronic. „Se simte bine”, se precizează în comunicatul oficial. În luna iulie a anului trecut, Bolsonaro a avut COVID-19.

Jair Bolsonaro a fost internat miercuri la spitalul militar din Brasilia pentru identificarea cauzei sughiţului cronic, a declarat biroul preşedintelui brazilian. Acesta va fi monitorizat între 24 şi 48 de ore, în interiorul sau în afara instituţiei medicale, se arată în comunicat. „Se simte bine şi se descurcă bine”.

La primele ore ale acestei zile, în presa locală au apărut informaţii neoficiale potrivit cărora Bolsonaro ar fi fost internat pentru efectuarea mai multor teste medicale după ce a simţit dureri abdominale puternice.

Nu este prima oară când preşedintele Braziliei trece prin momente de cumpănă din pricina stării de sănătate şubrede. În 2018, Bolsonaro a fost înjunghiat în timpul campaniei electorale. Dar chiar şi după întâmplarea respectivă, preşedintele Braziliei nu a scăpat de coridoarele spitalelor.

În luna iulie a anului trecut, Bolsonaro s-a îmbolnăvit de COVID-19, în ciuda reticenţei afişate iniţial faţă de pandemie şi de criza sanitară internaţională. La câteva luni după ce s-a vindecat, a declarat, însă, că nu se va vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2.

În apariţiile publice din ultimele luni, Jair Bolsonaro a fost surprins deseori în timpul unor accese de tuse, iar mai recent a sughiţat frecvent, fapt care amplifică îngrijorarea faţă de sănătatea sa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jair bolsonaro