x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele clubului de fotbal PSG, anchetat oficial pentru corupţie

Preşedintele clubului de fotbal PSG, anchetat oficial pentru corupţie

de Emil Neacşu    |    23 Mai 2019   •   17:01
Preşedintele clubului de fotbal PSG, anchetat oficial pentru corupţie

Preşedintele clubului de fotbal PSG, Nasser Al-Khelaifi, este anchetat oficial de către autorităţile internaţionale pentru corupţie, în legătură cu organizarea de către ţara sa, Qatar, a Campionatului Mondial de Atletism din toamna acestui an. 

Al-Khelaifi, care este şi proprietarul televiziunii BeIN Sports, a fost pus sub anchetă din ordinul judecătorului Renad van Ruymbeke, cel care cercetează modul în care s-a acordat organizarea Olimpiadei de la Rio din 2016 şi a celei de la Tokyo din 2020. Omul de afaceri s-a prezentat de bunăvoie în faţa unui judecător în luna martie şi a fost rechemat la audiere la în această lună, dar nu s-a dus,

Potrivit acuzării, Al-Khelaifi şi firma Oryx QSI, deţinută de fratele său Khaled, sunt suspectaţi că au făcut plăţi în valoare totală de 3,5 milioane de dolari către Pamodzi Sports Marketing, aflată în proprietatea lui Papa Massata Diack, fiul fostului preşedinte al Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor de Atletism (IAAF). Plata a fost efectuată înainte de votul pentru desemnarea gazdei Campionatului Mondial de Atletism din 2017, când Doha, capitala Qatarului, a pierdut în faţa Londrei. Până la urmă, Doha a primit organizarea Campionatului Mondial de Atletism din 2019, care va avea loc în această toamnă. Nasser Al-Khelaifi respinge toate acuzaţiile de corupţie care i se aduc. 

×
Subiecte în articol: psg Nasser Al-Khelaifi