x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Consiliului European i-a cerut lui Vladimir Putin „eliberarea imediată” a lui Aleksei Navalnîi

Președintele Consiliului European i-a cerut lui Vladimir Putin „eliberarea imediată” a lui Aleksei Navalnîi

22 Ian 2021   •   14:03
Președintele Consiliului European i-a cerut lui Vladimir Putin „eliberarea imediată” a lui Aleksei Navalnîi

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat, vineri, că i-a telefonat președintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i solicita „eliberarea imediată” a lui Aleksei Navalnîi, notează Reuters.

De asemenea, acesta i-a cerut lui Vladimir Putin „respectarea integrală și necondiționată a drepturilor” opozantului Navalnîi, potrivit unui comunicat transmis de Bruxelles după convorbirea telefonică.

Charles Michel a insistat ca „Rusia să treacă urgent la anchetarea completă și transparentă a tentativei de asasinat” împotriva lui Navalnîi.

Navalnîi a fost internat la Berlin pentru tratament, după ce a fost otrăvit în luna august cu un agent neurotoxic Noviciok. Duminică, la întoarcerea la Moscova, a fost reținut pe aeroport, iar în prezent se află în arest preventiv pentru 30 de zile. 

Autoritățile ruse au precizat că acesta ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condițiilor de eliberare condiționată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

×
Subiecte în articol: ue Rusia Aleksei Navalnîi charles michel