x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Donald Trump, internat la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed. A început terapia cu Remdesivir

Președintele Donald Trump, internat la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed. A început terapia cu Remdesivir

de Razvan Voiculescu    |    03 Oct 2020   •   08:20
Președintele Donald Trump, internat la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed. A început terapia cu Remdesivir
Sursa foto: Hepta

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, confirmat cu Covid-19, va petrece „următoarele zile” la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, potrivit secretarului de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany.

Donald Trump prezenta febră încă de vineri dimineața și între timp a dezvoltat și alte simptome - nas înfundat și tuse, potrivit CNN.

„În această după-amiază, după o consultare cu specialiști de la Walter Reed și Universitatea Johns Hopkins, am recomandat deplasarea președintelui până la Centrul Medical Militar Național Walter Reed pentru monitorizare ulterioară. În această seară sunt fericit să vă spun că președintele se simte foarte bine. El nu necesită oxigen suplimentar, dar, în consultare cu specialiști, am ales să inițiem terapia cu Remdesivir. El a terminat prima sa cură și se odihnește confortabil”, a precizat secretarul de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany.

Remdesivir este un medicament antiviral, dezvoltat de Gilead Sciences.

Vineri mai devreme, medicul de la Casa Albă anunțase că preşedintele Trump primeşte un tratament experimental bazat pe anticorpi policlonali creaţi în laborator, al companiei Regeneron.

El a fost transportat cu un elicopter la Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed pentru teste suplimentare. Casa Albă a declarat că decizia de a-l transporta la spital a fost luată ca o măsură de precauţie.

Preşedintele a transmis, înainte de plecarea la spital, un mesaj prin intermediul canalului său de Twitter, prin care le mulţumeşte tuturor celor care s-au preocupat de starea sa şi a primei doamne. Trump a dat asigurări că se simte bine şi starea sa de sănătate este bună.

 

×
Subiecte în articol: remdesivir donald trump