x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Letoniei îndeamnă Germania să îşi asume mai multă responsabilitate

Preşedintele Letoniei îndeamnă Germania să îşi asume mai multă responsabilitate

16 Aug 2019   •   22:30
Preşedintele Letoniei îndeamnă Germania să îşi asume mai multă responsabilitate

Germania trebuie să joace un rol mai important în problemele globale, dat fiind dimensiunea şi bogăţia sa, a declarat pentru dpa preşedintele leton Egils Levits, înaintea vizitei la Berlin vineri.

"Germania trebuie să-şi asume mai multă responsabilitate în lume corespunzător forţei sale economice şi politice şi la nivel militar, de asemenea", a spus Levits.

"În cadrul NATO, Germania depune eforturi pentru apărarea comună a spaţiului european. Aceasta are o importanţă deosebită pentru noi", a spus el.

Într-o lume în schimbare, Germania trebuie să-şi asume un rol adecvat, a mai spus Levits. La mai bine de 70 de ani de la al Doilea Război Mondial, această ţară a devenit "un centru recunoscut şi foarte apreciat în Europa".

"În vremuri tulburi, Germania a fost mult timp un fel de stabilizator, cancelarul de asemenea", a spus el, referindu-se la Angela Merkel, care se află la cârma Germaniei din 2005.

Levits a declarat că nu este îngrijorat de potenţialul dominant al Germaniei, întrucât aceasta a fost întotdeauna capabilă să facă faţă dimensiunii sale, ţinând cont, în acelaşi timp, de preocupările altor state membre ale UE, din Europa Centrală şi de Est în special.

"Leg o politică de responsabilitate de Germania şi oamenii sunt foarte responsabili în ceea ce priveşte atitudinile şi modurile lor de a se comporta în urma experienţelor celui de-al Doilea Război Mondial ', a spus el.

La Berlin, Levits va avea convorbiri cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier şi cu cel al Bundestagului, Wolfgang Schaeuble, axate pe relaţiile bilaterale şi perspectivele UE în lumina Brexitului şi a dificultăţii în relaţiile cu Statele Unite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: letonia germania