x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prețul petrolului explodează. Arabia Saudită și-a redus producția

Prețul petrolului explodează. Arabia Saudită și-a redus producția

06 Ian 2021   •   11:50
Prețul petrolului explodează. Arabia Saudită și-a redus producția

Prețul petrolului a atins cel mai mare nivel din luna februarie 2020, din cauza deciziei Arabiei Saudite de a-și reduce producția, ca urmare a cererii scăzute, pe fondul restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, scrie Reuters. Cel mai mare exportator de petrol din lume a fost de acord să-și diminueze producția, ca urmare a discuțiilor din cadrul OPEC+.

Cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului, cu livrare în luna martie, a ajuns la 54,09 dolari, crescând cu 1% la bursa ICE Futures din Londra, după ce ieri a urcat cu 4,9%.

Cotaţia barilului de petrol ''light sweet crude'', cu livrare în luna februarie, a urcat la 50,24 dolari la bursa NY Mercantile Exchange.

Arabia Saudită producea, în mod normal, circa un milion de barili de petrol pe zi.

Însă Rusia și Kazahstanul își vor majora producţia cu 75.000 de barili pe petrol pe zi în luna februarie şi 75.000 de barili pe zi, în luna martie.

Producția mondială de petrol s-a redus din ianuarie 2017 pentru a păstra prețurile. La jumătatea anului 2020, producția s-a diminuat cu 9,7 milioane de barili pe zi din cauza cererii scăzute. 

 

×
Subiecte în articol: petrol arabia saudita