x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preţul petrolului începe să scadă după decizia OPEC+

Preţul petrolului începe să scadă după decizia OPEC+

19 Iul 2021   •   15:08
Preţul petrolului începe să scadă după decizia OPEC+

Preţul petrolului a scăzut brusc luni, 19 iulie, după ce OPEC a depăşit un set intern de obstacole şi a ajuns la un acord de majorare a producţiei, stârnind temerile cu privire la generarea unui surplus pe măsură ce cazurile de Covid-19 continuă să crească în tot mai multe ţări, transmite Reuters.

Preţul unui baril de petrol Brent a înregistrat un declin de 2,01 dolari, sau 2,7%, la 71,58 dolari. În medie, preţul referinței din Statele Unite a scăzut cu 2,06 dolari, sau 2,8%, la 69,5 dolari pe baril.

Liderii OPEC+ au decis duminică să mărească stocurile de petrol începând cu luna august pentru a scădea astfel media preţurilor, care au atins luna aceasta cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, într-o perioadă în care economia globală încearcă să treacă peste efectele provocate de pandemie.

Anul trecut, OPEC+ a redus producţia cu 10 milioane de barili pe zi (bpd) din cauza prăbuşirii nivelului de cerere din timpul perioadelor de carantină, contractele futures cu expunere pe petrol din Statele Unite intrând la un moment dat în teritorii negative.

Mediafax

×
Subiecte în articol: petrol