x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul caz de coronavirus în Africa de Sud. Un bărbat de 38 de ani întors din Italia

Primul caz de coronavirus în Africa de Sud. Un bărbat de 38 de ani întors din Italia

05 Mar 2020   •   15:21
Primul caz de coronavirus în Africa de Sud. Un bărbat de 38 de ani întors din Italia

Autorităţile din Africa de Sud au anunţat identificarea primului caz de infectare cu noul tip de coronavirus pe teritoriul acestei ţări.  Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani care a călătorit recent în Italia, transmite AFP.

Bărbatul și soția sa au făcut parte dintr-un grup de zece persoane care s-au întors în Africa de Sud duminică, a precizat ministrul sud-african al Sănătăţii, Zweli Mkhize.
Bolnavul a consultat un medic generalist din provincia sud-africană KwaZulu-Natal în ziua următoare sosirii, din cauza unor simptome de febră, dureri de cap, dureri în gât şi tuse.
"Pacientul a fost plasat în izolare începând din data de 3 martie. La fel şi medicul său", a spus demnitarul.

Africa de Sud urmează să evacueze în zilele următoare aproximativ 180 de cetăţeni aflaţi în oraşul chinez Wuhan, epicentrul epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus. Oficial, niciunul dintre rezidenţii sud-africani nu a fost contaminat, dar ei vor fi plasaţi în carantină timp de trei săptămâni, imediat după ce vor sosi în Africa de Sud.

Înainte de anunţarea acestui prim caz confirmat pe plan local, doar doi cetăţeni sud-africani, membri ai echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia, au fost infectaţi cu noul tip de coronavirus. Ei au o stare de sănătate bună şi urmează să revină în Africa de Sud.

×
Subiecte în articol: coronavirus africa de sud