x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Printul Salman: Arabia Saudită are nevoie de o "terapie de soc"!

Printul Salman: Arabia Saudită are nevoie de o "terapie de soc"!

28 Feb 2018   •   12:02
Printul Salman: Arabia Saudită are nevoie de o "terapie de soc"!

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed ben Salman, a comparat corupţia din ţara sa cu "un cancer", care necesită "o terapie de şoc".

 

''Este un corp atins de un cancer generalizat, cancerul corupţiei. Este nevoie de chimioterapie, de şocul chimioterapiei, în caz contrar cancerul va distruge întregul corp'', a spus prinţul saudit într-un interviu publicat de ctidianul The Washington Post.In opinia prinţului moştenitor saudit, "dacă nu se stopează acest jaf" provocat de corupţie, "regatul nu va putea să-şi atingă obiectivele bugetare".

După ce a dispus arestarea în 2017 a zeci de personalităţi ale regimului acuzate de corupţie, regele Salman, sub impulsul fiului său Mohammed, a procedat luni la o profundă remaniere a ierarhiei militare, demiţându-l pe şeful Statului major, şi a numit lideri tineri, inclusiv o femeie, în posturi de responsabilitate.

Obiectivul este de a plasa oameni "plini de energie", a afirmat prinţul în cotidianul american, adăugând: "Vrem să lucrăm cu oameni care cred în aceasta".

Schimbarea din cadrul ierarhiei militare a intervenit la trei ani după debutul intervenţiei în Yemen a unei coaliţii militare din ţări arabe sub comanda Riadului. Această intervenţie a agravat situaţia din Yemen, unde conflictul a fost calificat de către ONU drept "cea mai gravă criză umanitară din lume".

Peste 9.200 de persoane au fost ucise, aproape 53.000 au fost rănite şi aproximativ 2.200 au murit de holeră, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). AGERPRES

×