x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proces contra Chinei pentru COVID-19

Proces contra Chinei pentru COVID-19

31 Mar 2020   •   19:30
Proces contra Chinei pentru COVID-19

Conform site-ului „Business Today”, avocatul texan Larry Klayman și grupul său de avocatură Freedom Watch, împreună cu compania Buzz Photos, au intentat un proces contra guvernului Chinei, armatei chineze, institutului de virologie Wuhan, directorului Institutului de Virologie Wuhan, Shi Zhengli, și generalului major al armatei chineze, Chen Wei, pentru terorism cu arme de distrugere în masă.

Larry Klayman cere despăgubiri de 20 de trilioane de euro, sumă mai mare decât produsul intern brut al Chinei, acuzând oficialitățile de la Beijing pentru răspândirea noului coronavirus, care ar fi rezultatul unei arme biologice de distrugere în masă pregătite în mare secret de autoritățile chineze. Concomitent, China este acuzată că ar fi provocat moartea tuturor celor uciși de pandemie, la nivel global, că ar fi furnizat sprijin material teroriștilor și că ar fi conspirat pentru a provoca răni și uciderea de cetățeni americani. Klayman susține că virusul a fost scăpat de sub control de la Institutul de Virologie Wuhan și că a fost „proiectat" de China pentru a extermina populațiile în masă. Armele biologice au fost scoase în afara legii în 1925. O astfel de armă biologică ar fi o armă de distrugere în masă, susțin avocații americani, care arată că această acțiune se încadrează la capitolul „terorism”.

 

Klayman citează rapoarte media, care precizează că există un singur laborator de microbiologie în China, în Wuhan, care gestionează viruși avansați precum COVID-19.

×