x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorii cer 30 de ani pentru Chauvin în cazul uciderii lui Floyd

Procurorii cer 30 de ani pentru Chauvin în cazul uciderii lui Floyd

03 Iun 2021   •   10:00
Procurorii cer 30 de ani pentru Chauvin în cazul uciderii lui Floyd

Procurorii solicită o condamnare de 30 de ani pentru fostul ofiţer de poliţie din Minneapolis, acuzat de crimă în cazul morţii lui George Floyd. În opinia avocaţilor apărării, Derek Chauvin şi-ar fi ispăşit deja pedeapsa şi, având în vedere circumstanţele, merită reabilitat.

Derek Chauvin este programat să fie condamnat pe 25 iunie după ce a fost acuzat de crimă. Judecătorul Peter Cahill a decis anterior că au existat factori agravanţi în moartea lui Floyd. Acest lucru îi conferă puterea de a-l condamna pe Chauvin peste limita recomandată.

Procurorii au declarat că acţiunile lui Chauvin au fost flagrante şi militează pentru o pedeapsă de cel puţin 30 de ani. Ei au motivat decizia prin felul în care situaţia creată a avut impact în comunitate şi a creat un val fără precedent de violenţă la nivelul întregii naţiuni.

„Nicio sentinţă nu poate anula moartea domnului Floyd şi nicio sentinţă nu poate anula trauma declanşată de acţiunile inculpatului. Dar sentinţa impusă de Curte trebuie să arate că nimeni nu este mai presus de lege şi nimeni nu se află sub aceasta”, au declarat procurorii.

Avocatul apărării Eric Nelson pledează în favoarea obţinerii probaţiunii în cazul clientului său. Vârsta lui Chauvin, lipsa cazierului judiciar şi sprijinul obţinut din partea apropiaţilor care au depus mărturie în favoarea fostului poliţist sunt factorii pe care avocatul mizează pentru a obţine o sentinţă mai blândă.

Nelson afirmă că Chauvin, în vârstă de 45 de ani, este produsul unui sistem „stricat” şi drept urmare nu ar merita să fie condamnat la o sentinţă cu executare, ci reabilitat în societate, relatează France 24.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: George Floyd