x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Producătorul de anvelope Continental anunță reducerea la jumătate a profitului operațional

Producătorul de anvelope Continental anunță reducerea la jumătate a profitului operațional

07 Mai 2020   •   14:49
Producătorul de anvelope Continental anunță reducerea la jumătate a profitului operațional

Grupul german Continental AG anunță scăderea profitului operaţional cu 47%, din cauza restricțiilor impuse ca urmare a pandmemiei de coronavirus, motiv pentru care își va reduce cheltuielile, transmite Reuters.

Al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope a înregistrat în primele trei luni din 2020 un profit operaţional de 436,5 milioane de euro, de la 823,3 milioane de euro în perioada similară din 2019, iar marja de profit s-a redus la 4,4%, de la 7,5%.

Continental estimează că rezultatele din trimestrul doi vor fi şi mai slabe.

Compania vrea să reducă investiţiile cu 20%, după o scădere de 26% în primul trimestru. Au fost amânate investiţiile în noi proiecte IT, extinderea capacităţii de producţie a fabricilor şi unele cheltuieli pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome.

Compania a anunţat că are la dispoziţie lichidităţi de 2,3 miliarde de euro şi linii de creditare neutilizate, de 4,6 miliarde de euro.

30.000 de angajaţi din Germania, circa jumătate din forţa de muncă locală, lucrează de la 1 aprilie cu program de muncă redus. 

Continental a raportat vânzări trimestriale peste aşteptări, dar a precizat că din cauza întreruperilor cu care se confruntă afacerea, pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), nu poate prezenta estimări privind rezultatele financiare din acest an.

"Mediul continuă să fie caracterizat de incertitudini substanţiale privind durata şi severitatea întreruperilor şi rămân dificil de evaluat posibilele consecinţe negative suplimentare asupra producţiei, a lanţului de aprovizionare şi a cererii", se arată în comunicat.

În primul trimestru din 2020, vânzările Continental s-au ridicat la 9,84 miliarde de euro, peste previziunile interne ale companiei (de maxim 9,8 miliarde de euro), dar sub nivelul de 11 miliarde de euro raportat în perioada similară din 2019.

Al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, cu peste 240.000 de angajaţi, este afectat de încetinirea vânzărilor de automobile pe plan global şi de trecerea de la maşinile pe benzină şi motorină la cele electrice şi hibride.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

×
Subiecte în articol: continental anvelope componente auto