x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profesorii din Grecia ar putea fi suspendaţi dacă refuză vaccinarea anti-COVID-19

Profesorii din Grecia ar putea fi suspendaţi dacă refuză vaccinarea anti-COVID-19

03 Aug 2021   •   09:00
Profesorii din Grecia ar putea fi suspendaţi dacă refuză vaccinarea anti-COVID-19

Profesorii din Grecia care refuză să fie vaccinaţi anti-COVID-19 sau să facă teste înainte de a se întoarce la cursuri se vor confrunta cu o reducere a salariului şi cu alte măsuri disciplinare în baza unei decizii ministeriale care se află în lucru.

Testele la domiciliu au fost distribuite profesorilor şi elevilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, deoarece autorităţile din Grecia au redeschis, luni, liceele pentru elevii din anii terminali.

Potrivit Kathimerini, noile reglementări elaborate de Ministerul Educaţiei pentru a asigura un an academic sigur din septembrie, atât în şcoli, cât în universităţi, se adresează tuturor administratorilor şi educatorilor, angajaţi permanent şi temporar.

Conform acestor prevederi, în afară de reducerile salariale, personalul din învăţământul permanent poate fi, de asemenea, suspendat din funcţie fără plată până când se vaccinează, în timp ce personalul temporar va avea contractele suspendate.

De asemenea, atât angajaţii cu contract permanent, cât si cei cu contract temporar s-ar putea confrunta cu pierderea punctelor din sistemul funcţionarilor publici, ceea ce le va afecta perspectivele de promovare şi de angajare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinare grecia